Spacers – hur fungerar det och vad är det?

Idag använder de allra flesta experter spacers. Det är egentligen drömmen för dom flesta bilister att kunna ”skjuta” ut fälgarna lite och få den där optimala drömlooken. En spacerplatta kan gå under namnen spacer och spacers, båda betyder samma sak men som man brukar säga; kärt barn har många namn. 

Spacers är bra för bilen 

Spacers är anordningar som används för att förlänga hjulet och däcken längre ut; för att uttrycka det i enkla termer. De går över bilens navmontering och skapar en mer positiv hjulförskjutning. Man använder det för estetiska ändamål, ett exempel är att snygga till eller korrigera ett eventuellt felköp. 

Många gillar utseendet 

Är du osäker på om du ska köra omkring med spacers?  Var inte det. De allra flesta bilverkstäderna idag har kunskapen för att montera. Många nätaktörer säljer därför specialanpassade plattor men även universala. Vad som blir bäst till din bil bör du alltid rådfråga din leverantör.  

Det här kan vara bra att veta: Plattorna är oftast i grå silverfärg, vissa webbutiker erbjuder dom även i olika färger.  

Det finns även en del nackdelar 

Om du kör med felaktiga spacers så kan du skada lagren, axlarna och navet på bilen vilket på sikt kan bli väldigt kostsamt. Tänk på att alltid handla det utav proffs. 

Ska man köpa billiga eller dyra? 

Problemet med billigare distanser är att de inte är mycket motståndskraftiga mot värme på grund av den lägre smältpunkten för de använda metallerna. Detta är en anledning till att man inte bör välja det billigaste som finns. Egentligen är det ingen konstig, samma sak gäller alla andra eftermarknadsdelar.  

Men låg prissättning betyder inte “skräp” som standard när det gäller eftermarknadsdelar. När du väl har letat efter eftermarknadsdelar i allmänhet blir det så småningom sunt förnuft när något är för bra för att vara sant. 

Share your love
Christophe Rude

Christophe Rude

Articles: 15889

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *